Nog geen soortfoto beschikbaar
Acrocephalus arundinaceus
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
NSR v20260516 (Nederlands Soortenregister) · 100 % · 2026
Deze vogel eet voornamelijk insecten en andere ongewervelden, maar ook kleine gewervelden en vruchten staan op het menu. Het legsel bestaat uit 4 eieren, die ongeveer 15 dagen worden bebroed. De jongen vliegen na 16 dagen uit. Jaarlijks worden vaak 1 tot 2 broedsels grootgebracht.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Lichaam
Vleugelspanwijdte
9.54 cm
Gewicht
30.175 g
Maximale levensduur
10,083 jaar
Voortplanting
Worp- / legselgrootte
4, 1,5× per jaar
Broedduur
14,5 dagen
Leeftijd bij uitvliegen
16 dagen
Geslachtsrijpheid
≈ 1 jaar
Voeding & gedrag
Acrocephalus arundinaceus is een vogel uit de familie Acrocephalidae. De soort broedt in Nederland.
•TetrapodTraits — CC BY 4.0TetrapodTraits contributors (v2.0.1).
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 16-02-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.