Nog geen soortfoto beschikbaar
Acronicta aceris
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Deze nachtvlinder behoort tot de uilen (Noctuidae). De vliegtijd loopt van april tot en met september. De overwintering vindt plaats als pop.
Actief van april tot en met september. Overwintering als pop.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Groot
Gewicht
0.052844929875311 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Polyfaag
Temperatuur
Warm
Overwintering
Pop
Acronicta aceris is een nachtvlinder uit de familie Noctuidae. De soort is opgenomen in het Nederlands Soortenregister.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.