Nog geen soortfoto beschikbaar
Alcis jubata
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Alcis jubata is een nachtvlinder uit de familie Geometridae. De volwassen vlinders zijn actief van mei tot en met september. De rups overwintert. De soort is monofaag, wat betekent dat de rupsen afhankelijk zijn van één waardplant.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Lichaam
Lichaamsgrootte
Klein
Gewicht
0.0082850989721844 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Monofaag
Temperatuur
Koel
Overwintering
Larve
Alcis jubata behoort tot de spanners (Geometridae). In Nederland plant de soort zich voort.
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.