Nog geen soortfoto beschikbaar
Anthus campestris
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
De vogel weegt ongeveer 23 gram en heeft een vleugelspanwijdte van circa 9 centimeter. Het dieet bestaat voor 70% uit ongewervelden, 20% uit zaden en 10% uit koudbloedige gewervelden. Elk jaar wordt één legsel van 4 eieren geproduceerd. De broedduur is 13 tot 14 dagen en de jongen blijven na het uitkomen nog 14 dagen in het nest.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Lichaam
Vleugelspanwijdte
9.12 cm
Gewicht
22.95 g
Voortplanting
Worp- / legselgrootte
4, 1× per jaar
Broedduur
13,5 dagen
Leeftijd bij uitvliegen
14 dagen
Voeding & gedrag
Anthus campestris behoort tot de familie Motacillidae. De soort is in Nederland een broedvogel.
•TetrapodTraits — CC BY 4.0TetrapodTraits contributors (v2.0.1).
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.