Nog geen soortfoto beschikbaar
Anthus pratensis
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Anthus pratensis voedt zich voor 80% met ongewervelden en voor 20% met zaden. Het legsel bestaat uit 5 eieren, die gemiddeld 13,5 dagen worden bebroed. De jongen vliegen na 13,5 dagen uit. Per jaar worden meestal twee legsels grootgebracht.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Lichaam
Vleugelspanwijdte
7.78 cm
Gewicht
18.65 g
Maximale levensduur
8,75 jaar
Voortplanting
Worp- / legselgrootte
5, 2× per jaar
Broedduur
13,5 dagen
Leeftijd bij uitvliegen
13,5 dagen
Geslachtsrijpheid
≈ 1 jaar
Voeding & gedrag
Anthus pratensis is een vogel uit de familie Motacillidae.
•TetrapodTraits — CC BY 4.0TetrapodTraits contributors (v2.0.1).
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.