Nog geen soortfoto beschikbaar
Asio otus
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
NSR v20260516 (Nederlands Soortenregister) · 100 % · 2026
Deze uilensoort heeft één legsel per jaar, meestal bestaande uit vier eieren. De broedduur bedraagt ongeveer 27 dagen en de jongen vliegen na circa 34 dagen uit. Het dieet bestaat vrijwel volledig uit kleine gewervelde dieren. Volwassen vogels wegen gemiddeld 263 gram.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Lichaam
Vleugelspanwijdte
28.07 cm
Gewicht
262.75 g
Maximale levensduur
27,8 jaar
Voortplanting
Worp- / legselgrootte
4, 1× per jaar
Broedduur
27,25 dagen
Leeftijd bij uitvliegen
34 dagen
Geslachtsrijpheid
≈ 1 jaar
Voeding & gedrag
Asio otus is een uil uit de familie Strigidae.
•TetrapodTraits — CC BY 4.0TetrapodTraits contributors (v2.0.1).
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 25-12-2025. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.