Nog geen soortfoto beschikbaar
Autographa pulchrina
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
De rupsen van deze nachtvlinder zijn polyfaag. De volwassen vlinders vliegen van mei tot en met september. De soort overwintert als rups.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Groot
Gewicht
0.0476235124594299 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Polyfaag
Temperatuur
Koel
Overwintering
Larve
Autographa pulchrina behoort tot de uilen (Noctuidae). De soort plant zich in Nederland voort.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.