
Bombus pomorum
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
NSR v20260516 (Nederlands Soortenregister) · 100 % · 2026
Bombus pomorum is een eusociale hommel. De nesten worden ondergronds aangelegd, vaak in bestaande holtes, en bekleed met hooi of plantenweefsel. De soort is polylektisch en een buzz-bestuiver. De werksters zijn actief van januari tot en met november.
Actief van januari tot en met november.
Voeding & gedrag
Voedsel
Polylectisch
Generaties per jaar
Eén generatie per jaar
Bombus pomorum is een hommel uit de familie Apidae.
•SAFEGUARD Pollinator Traits — CC BY 4.0SAFEGUARD Pollinator Traits contributors (wild-bee release 2024-09-22; hoverfly release 2024-03-26).
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•EBHD — European Biodiversity Hub Database v2025, Zenodo, DOI: 10.5281/zenodo.17107215 (CC BY 4.0)
•Foto: © Peter Oetelshofen / Adobe Stock
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 25-12-2025. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.