Nog geen soortfoto beschikbaar
Bubo bubo
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
NSR v20260516 (Nederlands Soortenregister) · 100 % · 2026
Deze uil weegt ongeveer 2,5 kilogram. Het voedsel bestaat voor 80% uit gewervelde prooidieren (zoogdieren en vogels), 10% uit koudbloedige gewervelden en 10% uit ongewervelden. Het legsel telt altijd 2 eieren, die 35 dagen worden bebroed. Na 55 dagen vliegen de jongen uit. Er is één broedsel per jaar.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Lichaam
Vleugelspanwijdte
43.85 cm
Gewicht
2533 g
Maximale levensduur
68 jaar
Voortplanting
Worp- / legselgrootte
2, 1× per jaar
Broedduur
35 dagen
Leeftijd bij uitvliegen
55 dagen
Geslachtsrijpheid
≈ 2 jaar
Voeding & gedrag
Bubo bubo behoort tot de familie van de uilen (Strigidae). In Nederland is de soort een broedvogel.
•TetrapodTraits — CC BY 4.0TetrapodTraits contributors (v2.0.1).
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 25-12-2025. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.