Nog geen soortfoto beschikbaar
Cabera exanthemata
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
De volwassen vlinders vliegen van april tot en met september. De rupsen zijn polyfaag en overwinteren als pop.
De vliegtijd van de volwassen vlinders loopt van april tot en met september. De overwintering vindt plaats in het popstadium.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Klein
Gewicht
0.0096769905763669 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Polyfaag
Temperatuur
Koel
Overwintering
Pop
Cabera exanthemata is een nachtvlinder uit de spannersfamilie (Geometridae).
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.