Nog geen soortfoto beschikbaar
Cerura erminea
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
NSR v20260516 (Nederlands Soortenregister) · 100 % · 2026
Deze grote nachtvlinder is monofaag en warmteminnend. De vlinders vliegen van april tot september. De pop overwintert.
Volwassen vlinders vliegen van april tot september. Overwintering vindt plaats als pop.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Groot
Gewicht
0.197045564068105 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Monofaag
Temperatuur
Warm
Overwintering
Pop
Cerura erminea is een nachtvlinder uit de familie Notodontidae (tandvlinders). In Nederland is de soort een standvlinder.
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 04-02-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.