Nog geen soortfoto beschikbaar
Drepana falcataria
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Deze middelgrote vlinder is actief van april tot en met september. De soort overwintert als pop.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Middelgroot
Gewicht
0.0379894589811264 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Oligofaag
Temperatuur
Koel
Overwintering
Pop
Drepana falcataria is een vlinder uit de familie van de eenstaartjes (Drepanidae). De soort komt voor in Nederland.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.