Nog geen soortfoto beschikbaar
Gluphisia crenata
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
1
Planten
bezocht
1
Interacties
gedocumenteerd
1
Gastheerplanten
bekend
Gluphisia crenata is een vlinder uit de tandvlinderfamilie (Notodontidae). De rups is monofaag. De vliegtijd loopt van april tot en met september. De overwintering vindt plaats als pop.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Vliegtijd van april tot en met september. Overwintering als pop.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Middelgroot
Gewicht
0.0283972427133516 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Monofaag
Temperatuur
Gematigd
Overwintering
Pop
Gluphisia crenata behoort tot de tandvlinderfamilie (Notodontidae).
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Interaktionsdaten via GloBI (CC-BY 4.0)
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.