Nog geen soortfoto beschikbaar
Hoplodrina ambigua
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
De volwassen vlinders zijn actief van mei tot en met september. Het voedselpatroon is polyfaag, waardoor de rupsen op uiteenlopende planten kunnen leven. De soort overwintert als rups en geeft de voorkeur aan warme microklimaten.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Volwassen vlinders vliegen van mei tot en met september. De overwintering vindt plaats als rups.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Middelgroot
Gewicht
0.0342710532584822 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Polyfaag
Temperatuur
Warm
Overwintering
Larve
Hoplodrina ambigua is een nachtvlinder uit de familie Noctuidae (uilen). De soort plant zich in Nederland voort.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.