Nog geen soortfoto beschikbaar
Horisme tersata
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Deze vlinder is actief van april tot en met september. De rupsen voeden zich met verschillende planten (polyfaag). De overwintering vindt plaats als pop.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Actief van april tot en met september. Overwintert als pop.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Klein
Gewicht
0.0104229156913643 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Polyfaag
Temperatuur
Gematigd
Overwintering
Pop
Horisme tersata behoort tot de spanners (Geometridae). In Nederland plant de soort zich voort.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.