Nog geen soortfoto beschikbaar
Ixobrychus minutus
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
NSR v20260516 (Nederlands Soortenregister) · 100 % · 2026
Ixobrychus minutus weegt gemiddeld 105,5 gram en heeft een spanwijdte van 14,3 cm. Het voedsel bestaat voor 70 procent uit ongewervelden en voor 30 procent uit gewervelde dieren. Een legsel telt 5 eieren, die 18 dagen worden bebroed. De jongen verlaten na gemiddeld 27,5 dagen het nest. De soort brengt één broedsel per jaar voort.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Lichaam
Vleugelspanwijdte
14.26 cm
Gewicht
105.5 g
Maximale levensduur
6,917 jaar
Voortplanting
Worp- / legselgrootte
5, 1× per jaar
Broedduur
18 dagen
Leeftijd bij uitvliegen
27,5 dagen
Geslachtsrijpheid
≈ 1,5 jaar
Voeding & gedrag
Ixobrychus minutus is een vogel uit de familie Ardeidae. De soort broedt in Nederland.
•TetrapodTraits — CC BY 4.0TetrapodTraits contributors (v2.0.1).
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 16-02-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.