Nog geen soortfoto beschikbaar
Lacanobia oleracea
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
De volwassen vlinders zijn actief van april tot en met september. De soort overwintert als pop. De rupsen zijn polyfaag en leven op uiteenlopende planten. De vlinder is vrij groot.
Pop overwintert. Volwassen vlinder actief van april tot en met september.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Groot
Gewicht
0.0507282559225989 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Polyfaag
Temperatuur
Gematigd
Overwintering
Pop
Lacanobia oleracea behoort tot de familie Noctuidae (uilen) en het geslacht Lacanobia.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.