Nog geen soortfoto beschikbaar
Lacanobia suasa
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Deze nachtvlinder is actief van april tot en met september. De rupsen zijn polyfaag en voeden zich met diverse planten. De soort overwintert als pop. Hij is aangepast aan koudere temperaturen.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Actief als vlinder van april tot en met september; overwintering vindt plaats als pop.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Groot
Gewicht
0.0446037432697434 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Polyfaag
Temperatuur
Koel
Overwintering
Pop
Lacanobia suasa behoort tot de familie Noctuidae. In Nederland komt de soort voor en plant zich hier voort.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.