Nog geen soortfoto beschikbaar
Luperina testacea
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Luperina testacea is een vrij grote nachtvlinder uit de familie Noctuidae die vliegt van mei tot en met september. De rupsen zijn oligofaag en overwinteren als larve.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Lichaam
Lichaamsgrootte
Groot
Gewicht
0.0426381486857565 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Oligofaag
Temperatuur
Warm
Overwintering
Larve
Luperina testacea behoort tot de uilen (Noctuidae). In Nederland plant de soort zich voort.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.