Nog geen soortfoto beschikbaar
Mesapamea secalis
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Deze nachtvlinder is van mei tot en met september actief. De rupsen voeden zich met diverse planten (polyfaag). De soort overwintert als larve.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Lichaam
Lichaamsgrootte
Middelgroot
Gewicht
0.0304 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Polyfaag
Overwintering
Larve
Mesapamea secalis behoort tot de uilenfamilie (Noctuidae). De soort plant zich in Nederland voort.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.