Nog geen soortfoto beschikbaar
Milvus milvus
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
NSR v20260516 (Nederlands Soortenregister) · 100 % · 2026
Deze vogel heeft een spanwijdte van ongeveer 48 cm en weegt circa 1,1 kg. Het is een aaseter die voor 70% van aas leeft, maar jaagt ook op kleine gewervelde dieren. Het legsel bestaat steevast uit 2 eieren, die gemiddeld 31,5 dagen worden bebroed. De jongen vliegen na 58 dagen uit. Er is één broedsel per jaar.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Lichaam
Vleugelspanwijdte
48.15 cm
Gewicht
1090 g
Maximale levensduur
38 jaar
Voortplanting
Worp- / legselgrootte
2, 1× per jaar
Broedduur
31,5 dagen
Leeftijd bij uitvliegen
58 dagen
Geslachtsrijpheid
≈ 2,7 jaar
Voeding & gedrag
Milvus milvus behoort tot de familie Accipitridae (havikachtigen). In Nederland is het een broedvogel.
•TetrapodTraits — CC BY 4.0TetrapodTraits contributors (v2.0.1).
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 16-02-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.