Nog geen soortfoto beschikbaar
Minoa murinata
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
NSR v20260516 (Nederlands Soortenregister) · 100 % · 2026
Deze kleine nachtvlinder is actief van april tot en met september. De soort is monofaag, de rups is dus afhankelijk van één plantensoort. De pop overwintert. De vlinder is warmteminnend.
Volwassen vlinders vliegen van april tot en met september. De pop overwintert.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Klein
Gewicht
0.0029922857169041 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Monofaag
Temperatuur
Warm
Overwintering
Pop
Minoa murinata behoort tot de familie Geometridae (spanners). In Nederland is de soort geregistreerd en plant hij zich voort.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 04-02-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.