Nog geen soortfoto beschikbaar
Minucia lunaris
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
De volwassen vlinder vliegt van april tot en met september. De rups is monofaag en gespecialiseerd op één plantensoort. De soort overwintert als pop.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Vliegtijd van april tot en met september. Overwintert als pop.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Groot
Gewicht
0.0765863236068175 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Monofaag
Temperatuur
Warm
Overwintering
Pop
Minucia lunaris behoort tot de familie van de spinneruilen (Erebidae). De soort is in Nederland geregistreerd.
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.