Nog geen soortfoto beschikbaar
Netta rufina
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
NSR v20260516 (Nederlands Soortenregister) · 100 % · 2026
Deze eend voedt zich hoofdzakelijk met plantaardig materiaal en zaden. Het gewicht bedraagt gemiddeld 1,1 kilogram. Het legsel bestaat uit 9 eieren, die ongeveer 27 dagen worden bebroed. De jongen vliegen na circa 47 dagen uit.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Lichaam
Vleugelspanwijdte
25.83 cm
Gewicht
1118 g
Maximale levensduur
8,75 jaar
Voortplanting
Worp- / legselgrootte
9, 1× per jaar
Broedduur
27 dagen
Leeftijd bij uitvliegen
47,5 dagen
Geslachtsrijpheid
≈ 1 jaar
Voeding & gedrag
Netta rufina behoort tot de familie Anatidae. De soort broedt in Nederland.
•TetrapodTraits — CC BY 4.0TetrapodTraits contributors (v2.0.1).
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 25-12-2025. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.