Nog geen soortfoto beschikbaar
Noctua fimbriata
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Deze nachtvlinder is actief van mei tot en met september. Het is een relatief grote soort. De rupsen zijn polyfaag en kunnen op veel verschillende planten leven. De overwintering vindt plaats als larve.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Actief van mei tot september; overwintert als larve.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Groot
Gewicht
0.0836808382423331 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Polyfaag
Temperatuur
Gematigd
Overwintering
Larve
Noctua fimbriata behoort tot de familie van de uilen (Noctuidae). In Nederland plant de soort zich voort.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.