Nog geen soortfoto beschikbaar
Notodonta dromedarius
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Notodonta dromedarius is een polyfage vlindersoort uit de familie Notodontidae. Het is een relatief grote soort. De vlinders zijn actief van april tot en met september. De overwintering vindt plaats als pop.
De vlinders zijn actief van april tot en met september en overwinteren als pop.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Groot
Gewicht
0.0768947826880794 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Polyfaag
Temperatuur
Gematigd
Overwintering
Pop
Notodonta dromedarius is een vlinder uit de familie Notodontidae (tandvlinders).
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.