Nog geen soortfoto beschikbaar
Notodonta tritophus
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Deze relatief grote vlinder vliegt van april tot en met september. De rups is oligofaag en leeft op een klein aantal waardplanten. De soort overwintert als pop.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
volwassen vlinder van april tot en met september, overwintert als pop
Lichaam
Lichaamsgrootte
Groot
Gewicht
0.103761994675639 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Oligofaag
Temperatuur
Gematigd
Overwintering
Pop
Notodonta tritophus behoort tot de tandvlinders (Notodontidae).
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.