Nog geen soortfoto beschikbaar
Ochropacha duplaris
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Deze nachtvlinder is van april tot en met september actief. De overwintering vindt plaats als pop. Ochropacha duplaris heeft een polyfage voedselkeuze en benut daardoor uiteenlopende planten. Met een lichaamsgewicht van slechts 0,03 gram behoort hij tot de kleinere soorten. De soort is aangepast aan koude klimaatzones.
Actief van april tot en met september; overwintert als pop.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Middelgroot
Gewicht
0.0271767036133986 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Polyfaag
Temperatuur
Koel
Overwintering
Pop
Ochropacha duplaris is een nachtvlinder uit de familie Drepanidae (eenstaartjes).
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.