Nog geen soortfoto beschikbaar
Pandion haliaetus
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
NSR v20260516 (Nederlands Soortenregister) · 100 % · 2026
Deze vogel eet vrijwel alleen vis. Hij weegt ongeveer 1,5 kilogram en heeft een spanwijdte van circa 47 centimeter. Het nest bevat doorgaans drie eieren, die gemiddeld 37,5 dagen worden bebroed. De jongen vliegen na ongeveer 52 dagen uit. Per jaar wordt één broedsel grootgebracht.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Lichaam
Vleugelspanwijdte
46.84 cm
Gewicht
1527.5 g
Maximale levensduur
32 jaar
Voortplanting
Worp- / legselgrootte
3, 1× per jaar
Broedduur
37,5 dagen
Leeftijd bij uitvliegen
52,5 dagen
Geslachtsrijpheid
≈ 3 jaar
Voeding & gedrag
Pandion haliaetus behoort tot de familie van de visarenden (Pandionidae) en broedt in Nederland.
•TetrapodTraits — CC BY 4.0TetrapodTraits contributors (v2.0.1).
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 16-02-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.