Nog geen soortfoto beschikbaar
Panolis flammea
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Deze nachtvlinder is actief van april tot en met september. De rupsen zijn oligofaag en voeden zich met een beperkt aantal plantensoorten. De soort overwintert als pop.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Actief van april tot en met september; overwintert als pop.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Groot
Gewicht
0.0446037432697434 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Oligofaag
Temperatuur
Gematigd
Overwintering
Pop
Panolis flammea behoort tot de uilen (Noctuidae). De soort plant zich in Nederland voort.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.