Nog geen soortfoto beschikbaar
Papestra biren
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Papestra biren is een nachtvlinder uit de familie van de uilen. De rupsen zijn polyfaag en eten verschillende planten. De vlinders zijn actief van april tot en met september. De soort overwintert als pop.
Actief van april tot en met september; overwintert als pop.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Middelgroot
Gewicht
0.0407108963337271 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Polyfaag
Temperatuur
Koel
Overwintering
Pop
Papestra biren behoort tot de uilen (Noctuidae). De soort plant zich voort in Nederland.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.