Nog geen soortfoto beschikbaar
Pelosia muscerda
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Pelosia muscerda is een vlinder die actief is van mei tot en met september. De rupsen zijn polyfaag en eten diverse soorten planten. Een volwassen exemplaar weegt ongeveer veertien milligram. De vlinder is van gemiddelde grootte en komt voor in gematigde, continentale klimaten. De larve overwintert.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Volwassen vlinders vliegen van mei tot en met september. De soort overwintert als larve.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Middelgroot
Gewicht
0.0142707426402189 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Polyfaag
Temperatuur
Gematigd
Overwintering
Larve
Pelosia muscerda behoort tot de vlinderfamilie Erebidae. De soort komt in Nederland voor.
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.