Nog geen soortfoto beschikbaar
Pelosia obtusa
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Pelosia obtusa is een kleine nachtvlinder die van mei tot en met september vliegt. De rups overwintert en is polyfaag; hij eet verschillende planten.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Vliegtijd van mei tot en met september. Overwintering als rups.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Klein
Gewicht
0.0083399623021619 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Polyfaag
Temperatuur
Gematigd
Overwintering
Larve
Pelosia obtusa is een nachtvlinder uit de familie Erebidae (spinneruilen). In Nederland plant de soort zich voort.
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.