Nog geen soortfoto beschikbaar
Ptilodon capucina
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
Ptilodon capucina is een nachtvlinder uit de familie tandvlinders (Notodontidae). De vliegtijd loopt van april tot en met september. De soort overwintert als pop.
Klikken markeert verbindingen · Nogmaals klikken opent de soortpagina
Netwerk wordt geladen...
Vliegtijd van april tot en met september. Overwintert als pop.
Lichaam
Lichaamsgrootte
Groot
Gewicht
0.0654191860083778 g
Voeding & gedrag
Voedsel
Polyfaag
Temperatuur
Gematigd
Overwintering
Pop
Ptilodon capucina behoort tot de familie tandvlinders (Notodontidae).
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
•GBIF Occurrence Database (CC BY 4.0 / CC0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 26-07-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.