Nog geen soortfoto beschikbaar
Sternula albifrons
De redactionele teksten van dit profiel zijn met AI opgesteld op basis van de hieronder genoemde wetenschappelijke gegevens en bronnen en naar deze taal vertaald.
Inheems — Nederland
NSR v20260516 (Nederlands Soortenregister) · 100 % · 2026
De Sternula albifrons is een kleine stern met een lichaamsgewicht van ongeveer 57 gram en een vleugelspanwijdte van circa 17 centimeter. Het legsel bestaat uit twee eieren, die ongeveer 21 dagen worden bebroed. De jongen vliegen na gemiddeld 22 dagen uit. De soort brengt één broedsel per jaar groot.
Lichaam
Vleugelspanwijdte
16.96 cm
Gewicht
57.166667 g
Maximale levensduur
23,917 jaar
Voortplanting
Worp- / legselgrootte
2, 1× per jaar
Broedduur
21,25 dagen
Leeftijd bij uitvliegen
22,25 dagen
Geslachtsrijpheid
≈ 2 jaar
Sternula albifrons is een vogel uit de familie Laridae (meeuwen en sterns). De soort komt in Nederland als broedvogel voor.
•TraitCH — CC BY 4.0TraitCH 2.0 contributors; imported as source-preserving NaturKompass taxon evidence.
•Neff et al. (2025) — Swiss Moth Traits, DOI: 10.5281/zenodo.14506883 (CC BY)
•GBIF Backbone Taxonomy — GBIF Secretariat (2024), DOI: 10.15468/39omei (CC BY 4.0)
Alle data zijn gelicentieerd onder CC BY 4.0, CC0 of compatibel. Naamsvermelding volgens licentievoorwaarden. Volledig bronnenoverzicht →
Laatste update: 16-02-2026. Correcties kunnen via het feedbackformulier worden gemeld.